+371 67324146

Mācību ekskursijas uz Latvijas Republikas Saeimu

2024. gada 5. un 6. februārī Rīgas Valsts tehnikums izglītības programmas “Administratīvie un sekretāra pakalpojumi” profesionālājās kvalifikācijas “Klientu apkalpošanas speciālists” 1 un 2. kursa izglītojamie devās mācību ekskursijā uz Latvijas Republikas Saeimu.

Mācību ekskursijas mērķis bija izglītojamo pilsoniskās audzināšanas un pilsoniskās līdzdalības sekmēšana, kā arī lai veicināt interesi par politiskajiem un sociālekonomiskajiem procesiem un notikumiem Latvijā.

 Ekskursijas laikā audzēkņi viesojās Saeimas reprezentācijas telpās: Sarkanajā zālē, Dzeltenajā zālē, Balsošanas zālē, Saeimas bibliotēku un Saeimas sēžu zālē. Izglītojamie uzzināja vairāk par Saeimas deputātu darbu

Izglītojamie tika iepazīstināti ar Saeimas ēkas vēsturi, Saeimas kā lēmējvaras institūcijas vēsturi, Saeimas darbības praktisku norisi.

Audzēkņus ekskursijā pavadīja grupas audzinātāja Marija Gila-Vasiļjeva un audzināšanās nodaļas izglītības metodiķe Ieva Dorila.

Dalīties

Jaunākās publikācijas

Panākumi SkillsLatvia 2024 konkursā

9. un 10. maijā Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, jau septīto reizi norisinājās nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2024, kuru organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra.  Apbalvošanas