+371 67324146

Projekts “Videi draudzīgs strādnieks”

2022.gada 17.martā Polijas pilsētā Belostokā notika Eiropas Savienības finansētā projekta “Ecofriendly Worker 1.0” iesaistīto pušu tikšanās, kurā PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” pārstāvēja projektu nodaļas vadītāja Sandra Bidzāne un karjeras konsultante Solveiga Keistere. Tikšanās laikā projekta partneri prezentēja savu pārstāvēto nozari projektā un vienojās par katra projekta partnera lomu tajā.

Projekta mērķis ir 24 mēnešu laikā, sadarbojoties divām skolām un nevalstiskajai organizācijai, kas darbojas profesionālās izglītības jomā, veicināt videi draudzīgu izpratni darbavietā 3 nozarēs: ēdināšana, būvniecība un elektroenerģija. PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” projektā pārstāvētā sadaļa skar elektroenerģijas nozari un tehnikuma sadarbības partnerus enerģētikas uzņēmumos.

Projekta laikā plānota videi draudzīga darbinieka sertifikāta izstrāde un ekoloģisko prasmju līmeņa paaugstināšana, veicinot uzvedības izmaiņas individuālajos ieradumos.

Tikšanās 2.daļā bija iespēja apmeklēt ēdināšanas uzņēmumus, aprunāties ar to vadību un izzināt videi draudzīgas principus gastronomijas un ēdināšanas jomā.

Noslēgumā projektā iesaistītās puses vienojās par tālākajiem darbības soļiem, kā arī nākamā partneru tikšanās paredzēta jūnijā Lietuvā, savukārt, rudenī Latvijā.

#Erasmus+ #Changing lives #Opening minds #Ecofriendly worker #Fundacja Centrum Umiejętności Praktycznych #Viesoji Istaiga Vilniaus Jeruzales Darbo Rinkos Mokymo Centras

Dalīties

Jaunākās publikācijas

Mācību ekskursija uz SIA GETLIŅI EKO

Komercdarbības nodaļas vidējās profesionālās izglītības programmu „Komercdarbinieks” GK1 grupas audzēkņi un “Loģistikas darbinieks” GL3-2 grupas audzēkņi šī gada 17. aprīlī devās mācību ekskursijā uz SIA

Dalība konkursā “Learn, Know, Do, Can, Show”

Šī gada 27. martā Komercdarbības nodaļas GK3-1 grupas izglītojamā Annija Zelča piedalījās 3. starptautiskajā profesionālās izglītības audzēkņu  konkursā “Learn, Know, Do, Can, Show”, kurš norisinājās Rīgas Tūrisma un

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux