+371 67324146

2700 darba devēju ieteiktākā Latvijas profesionālās izglītības izstāde – Rīgas Valsts tehnikums

Jau divpadsmito gadu karjeras portāls Prakse.lv veidoja darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu, vidusskolu un profesionālo mācību iestāžu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli. Šogad viedokli izteikuši 2700 darba devēji, kas ir 17 reižu vairāk nekā pirmajā TOPa tapšanas gadā. 

Darba devēji izteikuši pozitīvus balsojumus ne tikai par augstākās izglītības iestādēm, bet arī par profesionālās izglītības iestādēm un koledžām. TOPā visnovērtētākā profesionālās izglītības iestāde ir Rīgas Valsts tehnikums. 

Rīgas Valsts tehnikuma direktore Dagnija Vanaga uzsver: “Šāds darba devēju novērtējums tehnikumam ir liels pagodinājums un izcils mūsu darba novērtējums, bet bez tā tā noteikti ir vērtīga ceļazīme jauniešiem, kuri pašlaik izdara tālākās izglītības karjeras izvēles. Rīgas Valsts tehnikums ir tradīcijām bagātākā Rīgas profesionālās izglītības iestāde ar stingru un tālu skatu nākotnē. Mēs gaidām jauniešus no visas Latvijas apgūt sev interesējošās profesijas un darba devēju viedoklis ir nozīmīgs signāls, ka šis ceļš ir ar pievienotu vērtību zināmu garantiju – savas dzīves un savas valsts labklājībai.” 

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.  

TOPa veidošanā šogad piedalījies rekordliels skaits uzņēmumu, kas norāda uz darba devēju ilgtermiņa stratēģiju personāla piesaistē un vēlmi iesaistīties jauniešu karjeras izvēlē, veicinot ekonomisko attīstību Latvijā.  

Prakse.lv aicina jauniešus izglītības iestāžu izvēli balstīt uz racionālu pieeju un ieklausīties darba devēju ieteikumus, jo viņi ir tie, kuri spēj novērtēt izglītības iestāžu sagatavoto jauniešu profesionālo kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Viņi ir tie, kuri spēj pateikt, no kurām izglītības iestādēm nāk labāk sagatavotie absolventi! 

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv adresē www.prakse.lv/top  

Informācija sagatavota sadarbībā ar Prakse.lv 

Dalīties

Jaunākās publikācijas

Mācību ekskursija uz SIA GETLIŅI EKO

Komercdarbības nodaļas vidējās profesionālās izglītības programmu „Komercdarbinieks” GK1 grupas audzēkņi un “Loģistikas darbinieks” GL3-2 grupas audzēkņi šī gada 17. aprīlī devās mācību ekskursijā uz SIA

Dalība konkursā “Learn, Know, Do, Can, Show”

Šī gada 27. martā Komercdarbības nodaļas GK3-1 grupas izglītojamā Annija Zelča piedalījās 3. starptautiskajā profesionālās izglītības audzēkņu  konkursā “Learn, Know, Do, Can, Show”, kurš norisinājās Rīgas Tūrisma un

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux